Tunny Jongejan, een vrouw die strijdt tegen onredelijkheid

Kun je je even voorstellen?

Tunny Jongejan is sinds 2008 lid van Werkgroep Toegankelijk bij Gehandicapten Belangenorganisatie Oud-Oost Watergraafsmeer (GBOW). Vanaf 2011 fuseerde GBOW met Zeeburg Inclusief (ZIN) en werd het Onbeperkt Oost. Daarnaast is Tunny (Voormalig voorzitter, nu adviseur) van de Ouderen Adviesraad Oost. Haar vader was gehandicapt, hierdoor voelt ze zich ook betrokken bij deze belangenorganisatie. Tunny is opgeleid tot onderwijzeres aan de Rijks-Kweekschool (nu Pedagogische Academie) in Groningen. Op latere leeftijd heeft Tunny nog onderwijskunde gestudeerd aan de UvA.

Hoe ben je in aanraking gekomen met Onbeperkt Oost?

Tunny was lid van de Ouderen Adviesraad Oost. De raad was betrokken bij GBOW en hierdoor werd ze ook vrijwilliger bij GBOW. Toen GBOW later fuseerde met ZIN is ze gebleven.

Hoe word je ’s morgens wakker?

Tunny word heel vroeg wakker. Dit komt omdat Tunny vroeger, toen ze nog studeerde, heel vroeg aan de studie begon. Tunny stuurt soms al om vijf uur ’s ochtends een mailtje.

Wat geeft je energie?

Tunny neemt graag dingen waar die niet goed gaan en daarbij wil ze helpen om het te verbeteren. Ook uit boosheid. Het duurt allemaal zolang voor dat het beter wordt.

Waar kunnen ze je ’s nachts voor wakker maken?

Een lekker glaasje witte wijn.

Wat maakt je dag geslaagd?

Als Tunny een goed gesprek gehad heeft met iemand. Ze is bezig met de inhoud. Als de werkgroep een leuk plan heeft ingediend voelt zij zich goed.

Wat maakt jouw dag minder geslaagd?

Heel lang wachten op antwoord. Daarnaast ook onredelijk gemeentelijk beleid.

Wat moet morgen veranderen?

Toegankelijkheid. Nog meer moet het op de kaart gezet worden en mensen moeten daar nog meer bewuster van worden. Ze hoorde een discussie over discriminatie op de arbeidsmarkt. Ze komen altijd met de zelfde excuses. Er verandert alleen niet veel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *